SUA, şantajate de R. Moldova pentru a trimite militari în Transnistria

„God Bless America!” (Dumnezeu să binecuvânteze America!), a exclamat cu un soi de francheţe prefăcută fostul preşedinte moldovean, Vladimir Voronin, după ce a făcut tot posibilul ca Guvernul Filat să ajute SUA cu un credit de 262 de milioane de euro. În acest sens, Voronin a declarat pentru un post de televiziune foarte independent că SUA chiar au nevoie de sprijine financiare constante şi cât mai consistente din partea Republicii Moldova.
La rândul său, preşedintele SUA, Barack Obama, învinuieşte R. Moldova de şantaj, deoarece, prin acest sprijin financiar, vechea administraţie de la Chişinău, prin presiunile sale asupra Guvernului Filat, ar urmări să solicite Washington-ului militari pentru a-i trimite în Transnistria.

Şi ex-preşedintele George W. Bush a declarat că autorităţile de la Chişinău, pe atunci neliberale şi nedemocrate, l-au şantajat în perioada mandatului său prezidenţial cu scopul de a oferi sprijin militar american în Transnistria, iar asta în schimbul unor ajutoare acordate prin intermediul programelor moldoveneşti destinate ţărilor sărace precum SUA.

Preşedintele Partidului Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM), aflat în prezent în opoziţie, explică cu regret că, în toţi cei 8 ani şi ceva cât el însuşi a ţinut frâiele puterii moldoveneşti, Guvernele comuniste Tarlev şi Greceanâi au ignorat din toate punctele de vedere fragila SUA.

„Nu piere lumea fără credite. Viaţa unui om este mai preţioasă decât nişte milioane de euro”, a precizat Barack Obama, primul preşedinte american de culoare, care este gata să renunţe la sprijinul financiar din partea R. Moldova numai ca să evite orice fel de vărsare de sânge american pe pământurile Transnistriei. La rândul său, ex-preşedinte George W. Bush a criticat dur eternul conflict de pe Nistru, în care, din fericire, nu a murit niciun american.

 

Sursa: HotNews.md

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
5 februarie 2010 09:59

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult