SUA și-au exprimat din nou sprijinul pentru Iohannis: I-au mai trimis o șapcă

Gata, oameni buni, e deja jucată! Chiar dacă în ultimele zile declarațiile au fost prudente, pentru a nu se interpreta că se amestecă în politica internă, Statele Unite au dat deja de înțeles care este candidatul preferat la conducerea României și acesta este nimeni altul decât Klaus Iohannis. Un gest clar în această privință a fost făcut de administrația americană, care i-a trimis deja președintelui în exercițiu încă o șapcă de la omologul său american, Donald Trump.

Analiștii de politică externă susțin că acesta este un gest foarte important, Iohannis fiind primul preșdinte din blocul est-european care primește două șepci, și arată angajamentul pe care puterea mondială și l-a luat în zonă. Gestul a fost îndelung comentat la Washington, fiind comparat cu acordarea clauzei națiunii cele mai favorizate.

Ecouri s-au resimțit și la Bruxelles. Corespondenții din capitala administrativă a Uniunii Europene se întreabă dacă nu cumva acest gest a tensionat și mai mult relațiile dintre țara noastră și partenerii europeni. Ministrul de Externe a fost convocat în această dimineață la consiliul miniștrilor de externe ai UE și chestionat cu privire la această șapcă. Omologii săi au vrut să știe dacă scrie „original” pe ea, întrucât acest lucru ar confirma că vorbim de un gest real și nu doar de unul de curtoazie.

Scris de Ef
22 noiembrie 2019 09:11
Citește mai mult despre: iohannis

Alte articole

Vezi mai mult