Acum chiar avem un motiv să donăm pentru cumpărarea “Cuminţeniei Pământului”! Surse din cadrul Ministerului Culturii au confirmat că, în urma unei înţelegeri cu Biserica Ortodoxă, îndrăgita sculptură ar putea fi montată, în loc de cruce, în vârful Catedralei Mântuirii Neamului.

catedrala_neamului_cu_cumintenia_in_varf.jpg
“Ce poate să fie mai frumos, mai autentic, mai românesc decât mica statuie a marelui Brâncuşi veghind deasupra oraşului, la 200 de metri înălţime”, a declarat Preafericitul Daniel, încântat de oferta primită din partea Guvernului. “După ce o tragem în aur, bineînţeles, dar pentru asta vom organiza o colectă separată.”

Pentru a se încadra estetic în ansamblul Catedralei Neamului, spun curatorii Muzeului Cotroceni, “Cuminţenia” va suferi câteva modificări minore, inclusiv LED-uri în ochi, o sonerie cu 16 melodii şi un soclu rotativ care îi va permite să fie mereu cu faţa la Răsărit.

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Vasile | Thursday, 19.05.2016 17:42 Politic

National Cinematografic