Credeai că, dacă te-ai uitat seară de seară la halucinaţiile RTV-ului, ai văzut toată filmografia lui Ghiţă? Ei bine, mogulul prahovean are încă o capodoperă la activ, şi e bine ascunsă! Apropiaţii lui Sebi Ghiţă spun că acesta are o înregistrare de 3 ore în care doar mănâncă ciorbă şi oftează, cu care speră să câştige marele premiu la Cannes anul acesta.

ghita_mananca_ciorba_cannes.jpg

Deşi presa nu a avut acces la proiecţiile private, câteva capturi clandestine îl arată pe Ghiţă sorbind cu melancolie dintr-o strachină cu borş de perişoare, încadrat de faianţă prăfuită, probabil o trimitere directă la opera lui Cristian Mungiu.

Dacă va fi trimisă la Cannes, înregistrarea se va intitula “Securist, fugitiv” - un omagiu înălţat precursorilor lui Ghiţă din noul val al cinematografiei româneşti, au transmis surse din stafful urmăritului internaţional.

“Sebi n-a arătat filmarea decât câtorva prieteni, dar vă garantez că e bună, bună de tot, mai palpitantă decât ‘Aurora’ şi mai amuzantă decât ‘Sieranevada’”, a spus Florin Colţea, critic de film şi prieten al lui Ghiţă. “Iniţial, voia s-o difuzeze la RTV în februarie, dar l-am convins s-o păstreze pentru festivaluri. E de Palme d’Or, dacă nu chiar de Oscar!”Almanahul_TimesNewRoman-coperta.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman - 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra doar de pe eMAG.

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Vasile | Tuesday, 10.01.2017 16:11 Politic

National Cinematografic