Surse: Oltenia ar putea fi cedată Bulgariei, dacă România e dispusă să plătească 4 miliarde de euro

Moment istoric pentru România! Potrivit unor surse din MAE, guvernele celor două ţări au ajuns recent la un acord privind cedarea Olteniei către Bulgaria. Mulţumită abilităţii negociatorilor români, ţara noastră va fi nevoită să plătească doar 4 miliarde de euro, faţă de 8 miliarde, cât cerea Sofia pentru ca Oltenia să devină parte integrantă a Bulgariei.

Dacă tranzacţia va fi aprobată, spun diplomaţii, Oltenia va fi predată Bulgariei la 1 ianuarie 2017, cu condiţia ca ţara noastră să achite în avans jumătate din cele 4 miliarde de euro.

“Suma e considerabilă, iar riscurile la care se expun bulgarii sunt importante, aşa că înţelegem perfect de ce şi-ar dori o parte din bani în avans”, a explicat un oficial român, adăugând că nu e vorba de o lipsă de încredere din partea Sofiei. “Vorbim, totuşi, despre întreaga Oltenie, de la Porţile de Fier până la graniţa cu Teleormanul.”

Schimbul a fost comparat de specialişti cu vânzarea Alaskăi, în 1867, de către ruşi. “De data asta, însă, nu vânzătorul e fraierul în întreaga ecuaţie”, a adăugat un istoric român, frecându-şi mâinile cu entuziasm. “Acum devine limpede şi de ce ne permitem scăderea TVA-ului.”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
9 aprilie 2015 18:04
Citește mai mult despre: Bulgaria Oltenia teritoriu

Alte articole

Vezi mai mult