Sute de mii de români generoși pleacă din țară, să facă loc refugiaților ucraineni

Atunci când cineva e mai amărât decât tine, bunul simţ cere să te ridici de pe scaunul din autobuz şi să i-l cedezi! Solidari cu Ucraina, sute de mii de români au decis că e momentul să se care naibii din ţară, ca să aibă mai mult loc toţi cei fugiţi din calea rachetelor lui Putin.

„Când am văzut că începe războiul, că sunt bombardamente la 150 km de graniţa noastră, mi-am făcut bagajele. Cred că singura soluţie e să ne mutăm toţi în Tenerife şi Ibiza şi să le lăsăm ucrainenilor garsonierele noastre de 11 mp din Cluj. Nu-s nici astea mare lucru, dar ei clar au nevoie mai mare acum”, a declarat Vali, român generos aflat în drum spre Nădlac cu toată familia, mobila, electrocasnicele şi căţelul.

„Să ştiţi că rugăciunea şi gândurile bune nu ţin loc de acţiune concretă! Uite, eu mă duc în Germania să-mi găsesc de lucru, e cea mai umanitară chestie la care mă pot gândi. Să rămână mai mult loc în România pentru refugiaţi. Am lăsat numărul de telefon pe poartă, dacă vrea un ucrainean năpăstuit să cumpere casa, îi fac şi discount”, adaugă Nicu, un alt cetăţean pe care războiul l-a convins în sfârşit să facă pasul cel mare.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
24 februarie 2022 08:42
Citește mai mult despre: invazie razboi refugiati ucraina

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult