Sute de ziarişti, panicaţi după respingerea proiectului RMGC: „Trebuie să dăm mii de euro înapoi!”

După ce comisia parlamentară specială a respins luni seara proiectul Guvernului pentru exploatarea minieră de la Roşia Montană, sute de ziarişti români au intrat în panică. Ei se tem că RMGC le va cere înapoi absolut toţi banii pe care i-au primit în ultimii ani ca să susţină, sub o disimulată obiectivitate, proiectul de exploatare cu cianuri al aurului de la Roşia Montană.

Chiar dacă pentru RMGC milioanele de euro aruncate pişcotarilor din presa românească nu reprezintă deloc o sumă importantă, pentru ziariştii care au încasat aceste sume situaţia este cu totul diferită. „Mii de euro pentru un ziarist care îşi vede salariul o dată la câteva luni înseamnă o sumă imensă”, apreciază un reputat analist media.

Mulţi ziarişti au început deja să se pună bine cu rudele, în speranţa că vor avea astfel de la cine să se împrumute în caz că vor trebui să dea înapoi banii primiţi de la RMGC. Alţii, mai inspiraţi, şi-au oferit deja serviciile pentru a presta servicii de curăţenie, secretariat sau chiar favoruri sexuale corporaţiei canadiene, în speranţa că nu li se vor cere banii înapoi.

Scris de Calin
11 noiembrie 2013 17:11

Alte articole

Vezi mai mult