Tăriceanu l-a chemat pe Obama în parlament să explice de ce a vizitat Cuba fără mandat

Vizita istorică președintelui Barack Obama în Cuba a strârnit numeroase controverse în toate mediile politice. Președintele senatului, Călin Popescu Tăriceanu, l-a convocat pe Obama în Parlament să explice de ce a făcut această vizită fără a avea un mandat expres din partea legislativului.

Alături de Obama a fost convocat și premierul Dacian Cioloș, care va trebui să dea explicații cu privire la sursele de finanțare ale excursiei lui Obama. „Prin prezenţa președintelui Obama în Cuba fără un mandat aprobat de Parlament, mă văd obligat, în calitate de preşedinte al Senatului, să constat din nou cu regret că Preşedinţia Statelor Unite îşi depăşește atribuţiile constituţionale şi prin aceasta afectează relaţiile între puterea legislativă şi puterea executivă. În baza atribuţiilor constituţionale ale Parlamentului, de control al Guvernului, îl voi invita pe dl. Obama să dea Senatului o explicaţie oficială privind această situaţie”, a afirmat Tăriceanu, potrivit unui comunicat de presă.

Inițiativa lui Tăriceanu este susținută și de colegii săi din Senat, cea mai vocală fiind senatoarea Cristiana Anghel, care a declarat că inițiativa președintelui american este o sfidare la adresa democrației și a statului de drept. Pe de altă parte a promis că, dacă Obama îi aduce un cartuș de țigări „de-alea bune” e dispusă să-l ierte de pedeapsă.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

21 martie 2016 14:03
Citește mai mult despre: obama tariceanu

Alte articole

Vezi mai mult