Taximetriştii din Capitală protestează azi împotriva înmulţirii necontrolate a străzilor în oraş

Ample proteste ale şoferilor de taxi din Bucureşti! Motivul, spun taximetriştii, e simplu: străzile s-au înmulţit extrem de mult în Capitală în ultimii ani, ca urmare a construirii de cartiere noi, iar şoferii de taxi pur şi simplu nu pot ţine pasul cu apariţia tuturor acestor noi artere. Ei se plâng chiar că au ajuns mai mult să rătăcească aiurea decât să meargă la adresă şi dau vina pe autorităţile locale, care au lăsat străzile să se înmulţească fără niciun fel de control.

„Strada e cel mai mare duşman al şoferului de taxi!” explică unul din liderii protestatarilor. „Ajungi faţă în faţă cu o stradă nouă, e clar nu te cunoaşte, se sperie de tine, poate îşi apără teritoriul şi o păţeşti. Dacă se întâmplă nici să nu-i ştii numele, ceea ce e destul de frecvent în cazul străzilor mai nou apărute, cel mai bine e să fugi. Nu mai spun că străzile astea noi le strică şi pe alea vechi, de ajungi pe ele şi nu te mai recunosc.”

Taximetriştii spun că cea mai gravă situaţie se înregistrează la periferia Capitalei, în cartierele recent construite, unde din cauza lipsei complete de interes a Primăriei au apărut adevărate bulevarde. „Ţi-e şi frică să o iei pe acolo, vă jur”, spune un şofer protestatar, „când vezi câtamai namilele de artere se ivesc în faţa ta. Am ajuns că facem semne pe hărţile oraşului unde sunt străzi noi, dacă vă puteţi imagina aşa ceva”.

Scris de TNR
27 martie 2012 11:03

Alte articole

Vezi mai mult