Teleorman şi Giurgiu cer alipirea la Bulgaria ca să nu mai plătească taxe de înmatriculare!

Mii de naţionalişti bulgari au protestat azi în centrul Giurgiului, cerând alipirea celor două judeţe din sudul ţării la Bulgaria, unde taxele pentru maşini vechi nu sunt aşa de mari! Manifestanţii au agitat steaguri cu Bulgaria Mare, au scandat numele „Ţinutului Bulgăresc Giurgiu-Teleorman” şi au spânzurat o păpuşă cu chipul lui Mihai Viteazu. Mişcarea secesionistă a pornit de la anunţul făcut de guvern conform căruia maşinile înmatriculate în Bulgaria nu vor mai putea circula în România mai mult de 90 de zile.

„Sunt bulgar din tată-n fiu, am fost crescut doar cu castraveciori şi gogoşari. Să mi se interzică să merg cu maşina înmatriculată în ţara-mamă este o discriminare strigătoare la cer!”, declară Decebal Popescu, bulgar din Teleorman. „Dacă secuilor din Harghita-Covasna li se dă voie să aibă plăcuţe bilingve la ei, la noi de ce nu se poate? Măcar plăcuţele de înmatriculare să fie în română şi bulgară”, a adăugat patriotul bulgar.

Protestatarii s-au plâns şi că prin decizia privind maşinile înmatriculate în Bulgaria economia celor două judeţe va intra în colaps deoarece, în afară de agricultură, principala activitate a băştinaşilor era înmatricularea peste Dunăre a maşinilor la mâna a doua.

Scris de Ef
24 aprilie 2012 14:04

Alte articole

Vezi mai mult