Sună paradoxal, dar seceta e o binecuvântare pentru locuitorii din Teleorman! În ultimele săptămâni, aceştia au profitat de nivelul foarte scăzut al apelor Dunării pentru a-şi ridica locuinţe noi, în zone şi mai uşor inundabile din lunca fluviului, asigurându-şi astfel ajutoare sociale mănoase în deceniile care urmează.

casa_super_inundabila_teleorman.jpg
“E frumos aşa, vine Ponta, se plimbă cu barca, vine Dragnea, se face făina, curge uleiul... Viaţă bună!”, spune Onufrie Rîuleţ, unul dintre sătenii teleormăneni care a profitat de secetă pentru a-şi muta gospodăria pe o insulă de nisip apărută în mijlocul albiei Dunării. “Aici chiar că o să fim inundaţi 360 de zile pe an, ca boierii.”

“În plus, suntem mai aproape de bulgari, ăia mor de ciudă când ne văd cu apa până la brâu, că la ei e malul deluros şi nu ajunge. La muncă, bre!”, adaugă Rîuleţ, zâmbind ştrengăreşte şi lustruindu-şi cu grijă salopeta de cauciuc în aşteptarea inevitabilei viituri.


TNR refuză să ia banii pregătiți de Guvern pentru presă. Mai bine ne apucăm de făcut bere decât să facem presă cu bani de la stat. Și chiar vorbim serios: bereatnr.ro!

Scris de Vasile | Thursday, 13.08.2015 10:08 Politic

National Cinematografic