Televiziunile explică: Am ignorat protestul Roşia Montană pentru că n-a participat Bianca Drăguşanu

Posturile TV autohtone, dar şi principalele site-uri generaliste de ştiri, nu văd nimic anormal în faptul că manifestaţiile de ieri, când mii de oameni au ieşit în stradă ca să protesteze împotriva exploatării de la Roşia Montană, au fost ignorate în media. E pentru prima dată când posturi TV sau cotidiene altfel concurente au o abordare identică a unui subiect.

„Nu e ca şi cum ar fi participat Bianca Drăguşanu sau Daniela Crudu la protest, ca să avem un motiv să îl mediatizăm”, se explică Cozmin Guşă, director editorial la Realitatea TV. „Desigur, Reuters a relatat protestul, dar asta doar pentru că ei, din afară, nu ştiu ce e important pentru românul care se uită la televizor. Nunta Biancăi Drăguşanu este infinit mai importantă decât ce se întâmplă la Roşia Montană.”

În plus, insistă la unison şefii posturilor TV, banii primiţi de la RMGC pentru a trece cu vederea protestele vor fi folosiţi pentru plata salariilor restante ale angajaţilor. „Libertatea şi independenţa presei trec prin stomac, mai întâi trebuie să avem grijă de noi, abia apoi de acurateţea ştirilor pe care le difuzăm”, spune şi directorul de programe al Antena 3.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Calin
2 septembrie 2013 08:09

Alte articole

Vezi mai mult