Textul ACTA, disponibil doar pe torrente în variantă trasă din sală!

După adoptarea de către ţara noastră a Tratatului Comercial pentru Combaterea Contrafacerilor (ACTA), documentul a devenit rapid cel mai downloadat torrent. Internauţii români spun că momentan varianta piratată este singura accesibilă, cel puţin până apare DVD-ul. Chiar şi preşedintele Băsescu are textul ACTA doar într-o variantă scoasă de pe net cu subtitrare de la veverita_bc.

Versiunea ACTA care poate fi găsită pe torrente are însă unele probleme. Se pare că este vorba de o variantă piratată trasă în sala de şedinţe, care se vede destul de prost şi are sonorul un pic desincronizat. Amatorii de descărcat documente oficiale pe gratis speră însă că peste câteva luni o să apară şi un DVDRip.

În plus, pe net au apărut şi foarte multe fake-uri. „Crezi că dowloadezi Tratatul ACTA şi te trezeşti că era de fapt vreo porcărie ca Tratatul Ribbentrop-Molotov sau Tratatul de la Westfalia”, spune un internaut. Sunt însă şi veşti bune pentru piraţii online: cei de la Razor 1911 au crackuit deja ACTA şi acum poţi juca cu oricare dintre tabere vrei, cu hackerii sau cu autorităţile.

Scris de TNR
31 ianuarie 2012 18:01

Alte articole

Vezi mai mult