Țiganii din Roma: “Puneți mâna pe bazilică, să vă luați mașină mică!”

Țiganii români din Italia au găsit un nou mod de a face bani. Ei s-au postat în fața bazilicii Sao Paolo, din Roma, și au început să le ceară turiștilor diverse sume pentru a-i lăsa în biserică.

Potrivit țiganilor, dacă pui mâna pe zidul alb al clădirii, ai noroc tot anul. De aceea, în ultimele zile, cine a trecut prin fața bazilicii Sao Paolo i-a putut auzi pe conaționalii noștri lăudându-și marfa în felul următor: “Puneți mâna pe bazilică, să vă luați mașină mică!”

Atunci când un comandant de carabinieri i-a vazut pe țigani cum mănâncă ceapă cu salam pe treptele bisericii, a fost foarte revoltat.”Puneți mâna pe ei”, le-a ordonat el carabinierilor, însă oamenii legii s-au repezit să atingă zidurile, deoarece mai toți voiau să joace la loto, pentru extragerea de Paște. După ce le-au plătit țiganilor taxa, carabinierii au pus mâna pe bazilică și s-au dus acasă, că nu mai avea rost să mai stea.

Pe de altă parte, țiganii au declarat că n-au de gând să plece prea curând. Ei sunt foarte mulțumiți de cum merge treaba și au spus că, atât timp cât iese banul, ei rămân. Țiganii au gând acum să se extindă și în fața bazilicii Sfântul Vasile. În felul ăsta, ei vor încasa bani și de la cei care pun mâna pe icoana Sfântului Vasilică.  “Să știți că așa se face banul, nu prin furăciuni”, a precizat unul dintre ei.

Scris de TNR
28 aprilie 2011 08:32

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult