Ţiganii români s-au solidarizat cu protestatarii egipteni

Mișcările de stradă din capitala Egiptului i-au pus pe foc pe romii din țara noastră. Imediat cum au văzut la televizor că frații lor egipteni sunt persecutați de Hosni Mubarak, sute de romi au fraternizat imediat cu protestatarii din Cairo și au ieșit în stradă înarmați până-n dinți cu săbii ninja și ciomege.

Mitingul de protest a început în Ferentari și s-a extins rapid în toate sectoarele Bucureștiului. Agitați de știrile de la televizor, romii au strigat lozinci tranșante, precum „Mubarak, has la mijarau dă pirandă, muialiule!” sau „Să te iau pă ciupalau, faraoane!” Forțele de ordine au încercat să-i disperseze pe manifestanți cu grenade fumigene însă, în mod cu totul inexplicabil, fumul nu i-a alungat pe țigani. Dimpotrivă, s-au strâns cu toții pe lângă fumigene, pentru că, se știe, unde e fum e și căldură.

Gupurile de manifestanți romi au continuat să blesteme despre mama regimului de la Cairo, strigând într-un suflet „Has morocar cu mă-ta, Hosni Mubarak”. Romii au anunțat că vor rămâne în stradă până când Hosni Mubarak va demisiona, dar nu garantează că dup-aia sigur pleacă din stradă. Oricum, Egiptul merită un bulibașă democratic.

Scris de TNR
4 februarie 2011 08:02

Alte articole

Vezi mai mult