Sărbătoare în Banat! A fost inaugurată prima autostradă care leagă direct Timişoara şi Aradul de capitala Budapesta. Promisă încă din 1895 de Împăratul Franz Iosif, autostrada a fost finalizată de un consorţiu austro-ungar autohton, Habsburg Construction Ltd. Inaugurată de şeful statului, Viktor Orban, asistat de o slugă din statul vecin şi vasal Ţigania, noua autostradă va accelera procesul de integrare a Banatului în patria-mamă.

nadlac_autostrada.jpg Din păcate, vechile rivalităţi locale continuă. Arădenii se laudă în faţa timişorenilor că sunt cu 45 de km mai aproape de Capitală, că dacă timişorenii vor să meargă la Budapesta trebuie să treacă mai întâi pe la ei şi chiar au de gând să le pună o taxă de trecere, cu nişte bariere speciale pe autostradă.

Din nefericire, inaugurarea a fost marcată și de mici incidente, provocate de un grup de sărăntoci de peste munţi, veniţi să caşte gura la realizările poporului superior maghiar. Aceştia au fost prinşi rapid şi duşi pe moşiile grofilor prezenţi la inaugurare, care sunt mereu dispuşi să dea de lucru unor şerbi precum românii.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Ionut | Sunday, 12.07.2015 13:31 Politic

National Cinematografic