Timişoara şi Aradul, în sfârşit legate de capitală prin autostradă. Ajungi la Budapesta în 2 ore!

Sărbătoare în Banat! A fost inaugurată prima autostradă care leagă direct Timişoara şi Aradul de capitala Budapesta. Promisă încă din 1895 de Împăratul Franz Iosif, autostrada a fost finalizată de un consorţiu austro-ungar autohton, Habsburg Construction Ltd. Inaugurată de şeful statului, Viktor Orban, asistat de o slugă din statul vecin şi vasal Ţigania, noua autostradă va accelera procesul de integrare a Banatului în patria-mamă.

Din păcate, vechile rivalităţi locale continuă. Arădenii se laudă în faţa timişorenilor că sunt cu 45 de km mai aproape de Capitală, că dacă timişorenii vor să meargă la Budapesta trebuie să treacă mai întâi pe la ei şi chiar au de gând să le pună o taxă de trecere, cu nişte bariere speciale pe autostradă.

Din nefericire, inaugurarea a fost marcată și de mici incidente, provocate de un grup de sărăntoci de peste munţi, veniţi să caşte gura la realizările poporului superior maghiar. Aceştia au fost prinşi rapid şi duşi pe moşiile grofilor prezenţi la inaugurare, care sunt mereu dispuşi să dea de lucru unor şerbi precum românii.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Ionut
12 iulie 2015 11:07

Alte articole

Vezi mai mult