Tinerii din Londra au ieșit în stradă pentru a cere pământ

Mii de tineri au luat cu asalt suburbiile Londrei, pentru a cere un petec de pământ pe care să-l lucreze și să fie numai al lor. Înarmați cu bâte de baseball, furci și topoare, manifestanții au dat foc conacelor boierești din Notting Hill, de unde au furat plasme și laptopuri. Momentan, foarte puțini dintre ei au fost prinși. Poliția a anunțat că în cursul zilei de mâine urmează să tragă pe roată zece dintre tinerii arestați, ca să dea un exemplu.

Tinerii spun că nevoia i-a scos în stradă. De ani de zile, ei își doresc un petec de pământ pe care să-l lucreze și să fie numai al lor, deoarece, dacă n-ai proprietatea ta, ești nevoit să fii slugă la alții. Iată ce declară unul dintre manifestanţi:

„M-am săturat să mă trezesc în fiecare zi la 8 dimineața și să merg la muncă. M-am săturat să sclavesc pe plantație, să stau opt ore pe zi la birou și să mă întorc acasă frânt. Vreau pământul meu, să știu că lucrez pentru mine. Cum să întrețin eu o familie dacă n-am pământ?”

În aceste zile, cuvântul de ordine la Londra este „pământ”. Mii de tineri sunt în stare să dea în cap la oameni pe stradă pentru o palmă de teren arabil. Ce-i mai grav e că, pentru a avea cu ce să-l lucreze, un dement a furat zebrele de la grădina zoologică și le-a înhămat la plug.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de TNR
11 august 2011 06:56

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult