Ţinutul Ţigănesc: Ţiganii din Ferentari vor autonomie teritorială pe criterii etnice

Mai multe clanuri ţigăneşti din Ferentari au anunţat săptămâna trecută că vor autonomie teritorială pe criterii entice. Ei au dat de înţeles poliţiei că nu vor accepta intruziunea puterii centrale a statului român în treburile lor interne. În plus, liderii clanurilor ţigăneşti vor ca în administraţie să se folosească doar limba lor maternă, adică româna vorbită cu greşeli.

Interlopii din Ferentari au mai cerut ca elevii ţigani să studieze doar istoria ţiganilor, că-i mai puţin de învăţat. Un alt curs pentru introducerea căruia luptă – cu topoare, cuţite şi săbii ninja – liderii interlopi este cel de limba şi literatura ţigănească, unde ar urma să se facă în special analize de text pe manele.    

Principala cerinţă a romilor este însă ca poliţia română să nu mai aibă acces în aşa numitul Ţinut Ţigănesc.

“Ce nevoie mai au cetăţenii de protecţia poliţiei? Ne plătesc nouă taxă de protecţie şi îi protejăm noi”, a explicat Sile Basma, liderul clanului Basma, din Ferentari.

Ţiganii susţin că au deja un sistem bancar bine pus la punct, bazat pe cămătărie. În plus, la o adică, pot emite şi monedă proprie sau, mai exact, bancnotă proprie, pentru că e vorba numai despre tăieturi din ziare care, puse la mijlocul unui teanc, seamănă a bani.

Ţinutul Ţigănesc nu are încă un imn sau un steag, dar liderii romi au promis că vor face rost imediat şi de asa ceva.

Sile Basma:“Suntem deja în discuţii cu Costi Ioniţă, se pare că a găsit el o melodie grecească foarte şucară, ritmată, aşa cum îmi place mie. Steagul o să fie tot de furat, cred că-l luăm pe ăla de la ambasada Americii.”

Întrebat de constituţia Ţinutului Ţigănesc, Sile Basma a dat un răspuns tranşant:

“Clar, constituţia o să fie atletică, ca a lu’ văr-miu Costel, pe care l-au dat ăştia la televizor în urmărire generală.”

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
21 martie 2010 07:59

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult