Reprezentanţii poporului au analizat foarte serios legea şi au decis că legea anti-fumat trebuie adoptată de urgenţă, dar cu un mic amendament, care prevede că fumatul este acum obligatoriu în absolut orice incintă, inclusiv în şcoli, spitale şi biserici.lege_ani_fumat_zgonea.jpg

“Ca să putem plăti 10% în plus la salariu tuturor bugetarilor, românii trebuie să fumeze cu cap, adică mai mult, ca să încasăm taxe mai mari. Dacă ai intrat într-un spaţiu închis, aprinzi o ţigară. Ce mare lucru?În şcoli, acolo unde este posibil vor fuma elevii, iar la clasele mai mici va fuma învăţătorul sau profesorul. Dacă profesorul este nefumător, va fuma un suplinitor", a explicat Valeriu Zgonea.

Ca să atragă atenţia asupra importanţei legii, senatoarea Cristiana Anghel a venit îmbrăcată într-un costum făcut din chiştoace. Aceasta a spus că cei care vor aer curat să stea afară, oamenii normali, care mai şi intră într-un bar, trebuie să fumeze imediat.

Pentru că dezbaterile au fost lungi şi se făcuse fum în plen, Parlamentul a decis să se instaleze un sistem de aspirare a fumului, în valoare de 400 de milioane de Euro, banii urmând să fie luaţi de la autostrăzi şi de la metroul din Drumul Taberei.

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Ionut | Wednesday, 25.11.2015 17:04 Politic

National Cinematografic