Rectorul Universității Iași, Tudorel Toader, fost ministru al justiției, a depus azi actele necesare pentru a dobândi și alocație de la stat pentru copii, compensatoriu, în raport cu noile prevederi legale. Acesta spune că pe vremea când avea el copil mic alocațiile nu erau așa de mari, așa că i se mai cuvin niște bani de la stat.

tudorel-toader.jpg

„Creșterea unui copil ar trebui să fie un contract sinalagmatic în care să trebuie să existe o simetrie între ceea ce oferi și ceea ce primești. Dacă nu se iau aceste măsuri cât mai curând atunci riscăm sancțiuni majore de la Curtea Drepturilor Omului de la Haga”, a precizat fostul ministru al Justiției.

Acesta și-a depus dosar și pentru alocație personală de copil, că atunci când era el mic părinții nu i-o dădeau ci-i puneau banii într-un cont CEC de care s-au folosit doar ei. Tudorel Toader va solicita Curții Consituționale acordarea acestor două alocații precum și a unui consistent spor de stres.  

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Eftimie | Thursday, 19.12.2019 17:10 Politic

National Cinematografic