Tot mai mulţi români îşi pun cooler ca să răcească mai uşor caloriferele

Instalaţiile de termoficare foarte vechi îi bagă din nou pe bucureşteni la cheltuială. Locuitori ai sectorului 6 s-au trezit ieri, când s-a băgat apă caldă în calorifere, că acestea nu rezistă la temperaturi atât de mari.

„E vechi, dom’le, duduie şi le vezi odată că fac Poc! Io le-am spus că trebuie schimbate, dar ei nu şi nu, că astea n-are moarte. Bine că nu s-a ajuns la o tragedie. Că ne opăream ca şobolanii…”, ne-a declarat Marian Bârloagă, preşedinte de bloc pe strada Vlădeasa.

Aşa se face că tot mai mulţi bucureşteni şi-au achiziţionat coolere pentru răcirea caloriferelor, amortizarea unui astfel de dispozitiv realizându-se, din ce spun cei care le au, în zece-doisprezece ani. Doamna Georgiana Enoiu, casnică, este însă sceptică în ce priveşte dispozitivele cooler, socotind că sunt o cheltuială inutilă pentru gospodărie: „Eu când văd că caloriferele se încălzeşte foarte tare, pun picioarele pe el. Ştiţi, eu sunt de-aia care are picioarele sloi tot timpul anului. Câteodată, să ştiţi, pentru o lingură de cafea sau o cinzeacă de ulei, mă mai cheamă şi vecinii să-i ajută. Mulţi spun că am ajuns să trăiesc folosindu-mi şi vânzându-mi corpul, dar eu nu văd lucrurile aşa.”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Mihai
18 octombrie 2011 14:53

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult