Tot mai mulţi tineri vor să ştie cum era în Comunism: „E adevărat că erau Mega Image-urile goale?”

Tot mai mulţi români născuţi după Revoluţie vor să afle cum era de fapt viaţa în comunism, mulţi auzind de la bunici şi părinţi că magazinele Mega Image erau pe atunci goale.

„Tata mi-a spus că era foarte greu pe atunci, pentru că trebuia să te scoli încă de la 5 dimineaţa, să stai la coadă la lapte. Bănuiesc că era vorba de laptele de capră integral, grăsime 3,5%, care se ştie că se epuizează rapid şi uneori trebuie să cauţi prin mai multe magazine”, declară Decebal Popescu, student.

Mulţi tineri nu înţeleg de ce ar fi fost magazinele goale pe vremea lui Ceauşescu şi dau vina pe incompetenţă.

„Era o problemă cu firmele de livrări pe atunci? Am înţeles că şi benzina era mult mai ieftină. Şi-atunci, de ce nu se aprovizionau stocurile? Ceva nu se leagă. Mă îndoiesc că Mega Image-urile erau mereu goale, probabil erau situaţii atipice, exploatate propagandistic de partidele de opoziţie”, susţine acelaşi Decebal Popescu.

Şi alţi tineri consideră suspecte poveştile celor din generaţiile anterioare: „Mi se pare stupid să stai la coadă de la 5:00, când cele mai multe Mega Image-uri deschid pe la 9:00. Nu văd sensul, cred că oamenii erau mai nebuni pe atunci, sau dezinformaţi”, susţine Gianina.

În ce priveşte lipsa produselor, Gianina declară că „Nici acum nu se găsesc banane. Chestiile alea maronii din raionul de fructe se pot numi banane? Mai bine ştiu că mănânc doar mango, decât să dau bani pe aşa ceva. E bătaie de joc!”, concluzionând că probabil au dreptate cei care spun că era mai bine pe vremea lui Ceauşescu.

„Am auzit că se dădea foarte greu aprobare pentru telefon fix. Dar cât de prost să fii să nu-ţi iei o cartelă de 5 Euro? Nu-i ducea mintea, e simplu”, tranşează problema Decebal Popescu.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Ionut
26 septembrie 2013 02:21

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult