Tradiţii electorale. Azi românii roşesc ouă, iar la noapte vin politicienii şi le fură

Paştele înseamnă bucurie, dar pentru români înseamnă şi tristeţe, că niciunul nu poate uita în ce ţară trăieşte, cine ne conduce şi mai ales cât fură politicienii. Mai ales când Paştele cade în timpul campaniei electorale. Chiar şi azi, tradiţia înroşirii ouălor de Paşti e umbrită de o altă mare tradiţie românească: noaptea vin politicienii şi ţi le fură.

“Se spune că în Joia Mare n-ai voie să dormi şi că trebuie să fii mereu cu ochii pe coşuleţul în care ai pus ouăle, să nu vină vreun deputat să le înhaţe. Unii beau cafea ca să stea treji, dar cei mai mulţi oricum nu dorm, că mereu se găseşte un vecin cretin care dă cu bormaşina să agaţe o icoană, că poate vine popa pe la el”, explică Decebal Popescu, teolog.

Cu toate astea, printr-un fel de magie, politicienii reuşesc mereu să vină şi să fure, iar partea cea mai proastă e că dacă-l prinzi pe politician furând el e salvat de colegii din Parlament şi tu eşti amendat pentru calomnie, şi ouăle care ţi-au mai rămas ţi se confiscă şi trec în proprietatea statului, fiind repartizate tot politicienilor, ca sporuri, indemnizaţii şi pensii speciale.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
28 aprilie 2016 18:28
Citește mai mult despre: oua rosii Paste

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult