Pentru că n-au acces la informație, românii din județele înapoiate apelează la tot fel de metode ca să afle cu cine trebuie să voteze la alegerile generale. De exemplu, prin Teleorman, Gorj, Buzău sau Botoșani se practică punerea de căcat sub pernă, procedură care îi ajută pe localnici să viseze pesediștii care vor candida în județul lor.

cacat_sub_perna_visat.jpg ”Noi avem televizor, dar nu știm să-l pornim”, povestește teleormăneanul Geo Lemandroi. ”Și mai primim pliante, dar cum nu știm să citim, de unde să știm noi cine mai candidează la noi în afară de domnul Dragnea? Așa că ne punem căcat sub pernă, să visăm candidații PSD din județ, să știm și noi de la cine să cerem făină și ulei înainte de alegeri.”

Deși pare o operațiune simplă, tradiția căcatului pus sub pernă nu e deloc așa. ”Visezi pesedistul doar dacă căcatul rămâne neatins pe toată durata nopții”, explică etnologul Decebal Popescu. ”Și prin județele astea înapoiate unde se practică tradiția umblă niște spirite flămânde, care mănâncă căcatul de sub pernă. Le zice tăriceni și sunt adevărate aspiratoare de căcat, ți-l găsesc și-n gaură de șarpe și ți-l mănâncă.”

Almanahul_TimesNewRoman-coperta.jpg Timesnewroman.ro, acum și în format print. Almanahul TNR, 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra doar de pe eMAG.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Calin | Friday, 28.10.2016 20:44 Politic

National Cinematografic