Tradiții electorale! Dacă-ți pui căcat sub pernă, visezi pesediștii care vor candida în județul tău

Pentru că n-au acces la informație, românii din județele înapoiate apelează la tot fel de metode ca să afle cu cine trebuie să voteze la alegerile generale. De exemplu, prin Teleorman, Gorj, Buzău sau Botoșani se practică punerea de căcat sub pernă, procedură care îi ajută pe localnici să viseze pesediștii care vor candida în județul lor.

”Noi avem televizor, dar nu știm să-l pornim”, povestește teleormăneanul Geo Lemandroi. ”Și mai primim pliante, dar cum nu știm să citim, de unde să știm noi cine mai candidează la noi în afară de domnul Dragnea? Așa că ne punem căcat sub pernă, să visăm candidații PSD din județ, să știm și noi de la cine să cerem făină și ulei înainte de alegeri.”

Deși pare o operațiune simplă, tradiția căcatului pus sub pernă nu e deloc așa. ”Visezi pesedistul doar dacă căcatul rămâne neatins pe toată durata nopții”, explică etnologul Decebal Popescu. ”Și prin județele astea înapoiate unde se practică tradiția umblă niște spirite flămânde, care mănâncă căcatul de sub pernă. Le zice tăriceni și sunt adevărate aspiratoare de căcat, ți-l găsesc și-n gaură de șarpe și ți-l mănâncă.”

Almanahul_TimesNewRoman-coperta.jpg Timesnewroman.ro, acum și în format print. Almanahul TNR, 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra doar de pe eMAG.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de Calin
28 octombrie 2016 18:44
Citește mai mult despre: candidat pesedist traditie

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult