Traian Băsescu a propus angajarea de parlamentari chinezi, deoarece sunt mai ieftini

Preşedintele Băsescu vine cu idei noi pentru a reduce costurile. El a propus ca la următoarele alegeri parlamentare să apară pe liste doar candidaţi chinezi, deoarece aceştia, odată ajunşi în funcţii, sunt dispuşi să lucreze pe salarii mai mici. Băsescu susţine că angajarea de imigranţi e singura soluţie, dacă vrem să păstrăm actualul număr de parlamentari.

“Chinezii muncesc pe bani puţini şi fac treabă bună. Am eu un vecin care şi-a angajat un chinez pe post de grădinar şi mi-a povestit că nu e la fel de pretenţios ca românii”, şi-a susţinut Băsescu propunerea. „Nu mai spun că, la început, ca să se afirme, chinezii stau o grămadă după program, uneori legiferează până după miezul nopţii.”

Marele dezavantaj al parlamentarilor chinezi este că fac legi de o calitate proastă, care nu mai sunt bune după doi ani. Atunci când votează legi bune, acestea se întâmplă să fie copiate stângaci după legi occidentale, asupra cărora parlamentarii chinezi nu au niciun drept de proprietate intelectuală. Pentru a scăpa de eventualele acuzaţii de furt, asiaticii recurg însă la o strategie ingesioasă, schimbând o literă sau două în textul sau denumirea legii, pentru ca nimeni să nu se prindă.

Scris de TNR
3 februarie 2012 08:02

Alte articole

Vezi mai mult