Trump face referendum: ”Negrii înapoi în Africa sau albii înapoi în Europa?”

Pe fondul conflictelor sociale și rasiale din Statele Unite președintele american Donald Trump a anunțat că va face un referendum pentru a pune capăt scandalului. Astfel, americanii vor putea alege între a „trimite negrii înapoi în Africa” și „albii înapoi în Europa”.

Propunerea i-a umplut de nervi atât de democrați cât și pe republicani, care au început deja să-și vândă acțiunile la firmele care exploatează forța de muncă neagră, să nu pară rasiști. „Donald Trump este un nesocotit ca de obicei. Soluția ar fi să ne înțelegem între noi, să nu exagerăm, nu să ne trimitem unii pe alții acasă”, a spus democrata Nancy Pelosi.

De cealaltă parte republicanii au contracarat dur și au spus că „SUA au reprezentat tot timpul un loc al tuturor posibilităților. Să stea cine vrea aici și cum vrea, Doamne-ajută, să mai aducem niște negri dacă se poate. Noi nu suntem ca rasiștii ăia de democrați”. Deocamdată însă nu s-a stabilit data referendumului, Trump spunând că are de gând să-l facă după ce cumpără Groenlanda dar înainte de a finaliza zidul cu Mexicul și Marele Arsenal cu Lasere din Cosmos pe care l-a anunțat în urmă cu două zile.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

20 iunie 2020 09:06
Citește mai mult despre: trump

Alte articole

Vezi mai mult