Trupele loiale colonelului Gaddafi au răpit doi jurnaliști români direct din redacție

Trupele loiale colonelului Gaddafi au anunțat azi că au capturat doi jurnaliști români de la un cotidian central. Pentru că reporterii nu erau de găsit în altă parte, soldații libieni au venit după ei direct în redacția din Pipera a ziarului. Printre birouri, plasme și imprimante, jurnaliștii au fost o victimă sigură, mai ales că și-au pierdut agilitatea de odinioară, din cauza sedentarismului. Unul dintre jurnaliști, care ar fi avut pe unde să iasă din redacție, a ales să nu fugă, pentru că asta ar fi însemnat să meargă pe jos.

Dar mai bine să vedem ce au de spus martorii.

Ionela Cărpaciu, de la pagina de Societate: “Lucram cu Liviu, colegul meu, la un material despre medicamentele naturiste. Consultam mai multe surse, el se uita pe Mediafax, eu, pe Agerpres. Când găseam ceva interesant, dădeam copy/paste, dar mai schimbam câte ceva, ca să nu se vadă că e cuvânt cu cuvânt. La un moment dat, îl văd pe Liviu că se ridică să meargă la toaletă, că îl tăiase. Când să ocolească biroul meu, dă nas în nas cu un cordon de soldați loiali lui Gaddafi. Liviu a încercat să treacă de ei fără să le arate actele, dar nu s-a putut. L-au luat și l-au dus undeva lângă Tripoli, cred că trece prin clipe foarte grele acum.”

Celălalt jurnalist român răpit de trupele lui Gaddafi este redactorul pe externe Alina Vasilescu. Ea a fost capturată în timp ce era în pauza de țigară și încerca să obțină informații de la niște civili care mutau mobilă în clădirea de vizavi.

Scris de TNR
24 martie 2011 08:03

Alte articole

Vezi mai mult