Tsipras își explică demisia: ”Trebuia să stau premier minim 6 luni, altfel nu primesc șomaj”

Alexis Tsipras s-a arătat surprins de articolele din presa internațională în care s-a spus că a demisionat din funcția de premier din motive politice. ”Nu, nu am demisionat pentru ca poporul să decidă la alegerile anticipate ce vor urma dacă acordul la care am ajuns cu creditorii ne poate scoate din criză, așa cum eronat s-a scris în presă”, a precizat azi Alexis Tsipras.

Fostul premier grec spune că motivul demisiei este cât se poate de simplu și că este de-a dreptul surprins că nimeni nu l-a intuit. ”Minim 6 luni trebuie să stai într-o funcție publică ca să primești ajutor de șomaj”, a precizat Tsipras. ”Chiar nu înțeleg de ce nimeni nu a realizat asta. Sunt grec, ce naiba, nu era evident că ăsta e motivul demisiei?”

Tsipras spune că în următoarea perioadă vrea să se bucure de avantajele vieții de simplu cetățean grec. ”Vreau să mă trezesc după ora 11, vreau să uit că există taxe sau impozite de plătit sau că țara mea are datorii imense le nemți. Singurele mele griji trebuie să fie sosirea la timp a ajutorului de șomaj și să nu mi se termine niciodată tzatziki-ul. Asta înseamnă să fii grec adevărat”, a spus Tsipras.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Calin
21 august 2015 15:08
Citește mai mult despre: Grecia somer Tsipras

Alte articole

Vezi mai mult