Tudose s-a întors acasă și a fost primit ca un erou. Brăilenii i-au construit un arc de triumf din navete de bere

Sub soarele puternic și cald al dimineții, tirbușoanele și desfăcătoarele de bere ale batalionului 4 de chelneri Brăila Vest strălucesc puternic iar membrii acestuia dau onorul celui mai puternic fiu al localității, Mihai Tudose, revenit acasă după ce a condus România vreme de câteva luni. Fanfara birtului „Marele Bronx” i-a cântat imnul ăla cu „Beau de seacă Dunărea”.

Patronii de cârciumi s-au îmbrăcat în costumele de paradă pe care nu le mai scoseseră din dulapuri de la vizita regelui Ferdinand, din 1922 și au schimbat fețele de mese pe partea celalată, lucru care nu se face, de obicei, decât o dată pe an. Fostul premier a fost preluat la intrarea în localitate de cei mai puternici flăcăi din localitate care, cu greu, au reușit să-l urce în carul alegoric pentru că striga „lasă-mă-mă, mă, n-am nimic, ce-ai. Nu sunt beat, jur”.

Fostul premier a fost trecut pe sub arcul de triumf făcut din navete de bere special pentru această revenire istorică. Premierul a cerut să fie dus de urgență la terasa la Nemo, că i se face rău de la balans, și-a cerut o țuică să se întremeze, că-i tremurau mâinile de emoție.

Scris de Ef
18 ianuarie 2018 13:01
Citește mai mult despre: Brăila Tudose

Alte articole

Vezi mai mult