Turcia: Vă dăm sabia lui Ştefan cel Mare dacă returnaţi cele 174 milioane de prosoape din hoteluri

Sfârşitul verii înseamnă începutul unei noi runde de negocieri cu Istanbulul pentru recuperarea celebrei săbii a lui Ştefan cel Mare! Potrivit cancelariei lui Erdoğan, piesa de muzeu s-ar putea întoarce în România oricând, cu condiţia să returnăm şi noi cele 174 milioane de prosoape furate, de-a lungul anilor, din hotelurile turceşti.

“Sabia voastră, prosoapele noastre. Gândiţi-vă bine. Ne întâlnim diseară la răscruce, facem schimbul şi nu mai vorbim despre asta niciodată”, a transmis Ortadoğu Bisküvi, purtător de cuvânt al preşedinţiei turce.

Diplomaţii români care au participat la tratative spun că oferta e foarte rezonabilă, însă va fi foarte dificil ca statul român să adune toate cele 174 de milioane de prosoape de la cei care le-au sustras. “Sunt 26 de ani de turism all-inclusive, atâţia români care au fost la Antalya sau Kusadasi… Unele prosoape au fost transformate în cârpe de praf, altele au luat calea Spaniei sau Italiei odată cu posesorii lor. Încercăm să-i convingem pe turci să accepte 174 de milioane de prosoape noi, dar ei insistă că le vor pe alea”, spune consulul Decebal Popescu, îndesând un prosop în servietă.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Vasile
1 septembrie 2016 15:07

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult