UDMR câştigă! Bacul la sport se va da diferenţiat: elevii maghiari vor da o probă de călărie

Deşi negocierile cu Dragnea au eşuat, reprezentanţii UDMR se laudă cu o victorie importantă! Mâine dimineaţă, la proba de sport, absolvenţii de origine maghiară vor putea opta pentru sportul matern, călăria, o îndeletnicire utilă pe culmile neîmblânzite ale Ţinutului Secuiesc.

“Basz meg! E foarte importantă pentru tinerele unguri să dau proba în sportul lor tradiţional. Multe unguri îşi pierd obiceiele şi nu mai ştie nici să merg pe cal, darămite să trage cu arcul de pe dânsul”, a declarat Kelemen Hunor, călare pe temutul său armăsar Fekete, amândoi încântaţi că echitaţia reintră în programa de Bac.

Pe lângă călărie, alte probe sportive de la Bacul tradiţional ar putea fi răsucirea mustăţii,  aruncarea pâinii atunci când o cere cineva în româneşte şi căţăratul cu steagul pe catarg, au adăugat surse din Ministerul Educaţiei.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

Scris de TNR
28 iunie 2017 18:35
Citește mai mult despre: BAC calarie UDMR

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult