UDMR cere ca la Medicina din Târgu Mureş să se studieze doar pe cadavre de români

După ce au primit de la premierul Ungureanu promisiunea că la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş se va înfiinţa o linie de predare în limba maghiară, liderii UDMR au prins curaj şi au venit cu o nouă revendicare: studenţilor unguri care vor studia la Târgu-Mureş să li se asigure exclusiv cadavre de români.

“Unii studenţi sunt mai sensibili şi s-ar putea să aibă probleme când disecă un cadavru de etnic maghiar. Ca să evităm astfel de situaţii neplăcute, guvernul trebuie să le asigure pentru practică doar cadavre de etnici români, la care studentul maghiar să nu aibă reţineri. Este o măsură absolut firească, care va asigura un învăţămând de calitate pentru studenţii maghiari”, a explicat liderul UDMR Kelemen Hunor.

El a invocat în sprijinul ideii sale un exemplu din istorie. “Încă din timpul răscoalei lui Horea, Cloşca şi Crişan, etnicii maghiari au dezvoltat o toleranţă crescută faţă de cadavrele românilor, spre deosebire de cadavrele de maghiari, care niciodată nu au fost primite cu entuziasm de către etnia noastră. Situaţia se prezintă la fel şi azi”, consideră liderul UDMR.

Scris de Calin
13 martie 2012 15:03

Alte articole

Vezi mai mult