UDMR cere introducerea culorii verzi în tricolorul României

Uniunea Democrată a Maghiarilor are o nouă cerere! După ce au obţinut secţie în limba maghiară la Medicina din Târgu Mureş, liderii UDMR solicită acum Guvernului să opereze şi o mică modificare în steagul României, mai precis să introducă sub o formă sau alta în tricolor şi culoarea verde.

Potrivit lui Kelemen Hunor, preşedintele Uniunii, culorile roşu, galben şi albastru nu le spun nimic minoritarilor din ţara noastră. „Maghiarii cu care am vorbit mi-au spus că li se pare o asociere pur arbitrară de culori, cu care nu se pot identifica. În momentul în care am adăugat şi verdele, toţi mi-au spus că deodată a căpătat sens şi au început să-l îndrăgească, să se ataşeze de acest steag.”

„Nu vreau să merg atât de departe încât să cer alipirea unei părţi din tricolorul românesc la steagul maghiar”, continuă Kelemen Hunor, „dar mi se pare normal să fie şi un pic de verde. Doar în acest fel ne vom putea regăsi cu toţii în acest steag, ale cărui culori au simbolizat până acum doar populaţia majoritară.”

Scris de TNR
29 martie 2012 05:03

Alte articole

Vezi mai mult