UDMR: Învăţământul e la pământ! 90% dintre elevi nu ştiu să indice Miercurea Ciuc pe harta Ungariei

Nu stau degeaba în Guvern! Reprezentanţii principalului partid al maghiarilor au redactat de curând o scrisoare deschisă în care deplâng situaţia catastrofală a învăţământului din România. Potrivit liderilor UDMR, inspectorii şcolari au scos la iveală că 90% dintre elevii români nu au nici măcar cunoştinţe elementare de geografie, neputând indica pe harta Ungariei oraşe mari precum Miercurea Ciuc sau Sfântu Gheorghe.

“Tinerii sunt foarte inculte şi nepregătite, pentru că şcoala românesc nu învaţă la ei decât sexuri şi băuture. Oraşă importantă ca Csíkszereda, reşedinţul la Hargita megye, nu ştie indica ei pe hartă la Ungaria. Revoltător este”, a comentat Imre Kék, liderul organizaţiei UDMR Găeşti.

Câteva voci din partid au îndemnat la moderaţie, sugerând chiar că Miercurea Ciuc şi Sfântu Gheorghe nu există încă pe harta Ungariei, şi implicit bieţii elevi nu au nici o vină. Cu toate acestea, semnatarii scrisorii deschise promit că vor iniţia reforme drastice în învăţământ, până când şi ultimul şcolar din cel mai izolat cătun va şti să localizeze pe harta Ungariei măcar Odorheiu Secuiesc.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Vasile
7 mai 2014 10:05

Alte articole

Vezi mai mult