UDMR se desfiinţează: „După atâţia ani la guvernare, nu mai ştim să fim în opoziţie”

Kelemen Hunor a anunţat azi că UDMR se desfiinţează. „Acum că am ieşit de la guvernare, după atâţia ani de nici nu-mi mai amintesc când am fost ultima dată în opoziţie, nu mai avem nici un motiv să continuăm. Adineaori am vorbit cu Attila Verestoy, era dărâmat că nu facem parte din noul guvern. Săracu’, zicea că n-a mai defrişat nimic de câteva zile, atât e de supărat”, şi-a început conferinţa de presă liderul UDMR.

„Oamenii care au mai prins perioada în care făceam opoziţie fie au plecat din partid, fie sunt prea bătrâni. Partidul nostru e gândit să fie la guvernare în absolut orice condiţii, nicidecum să fie în opoziţie. Chiar şi o guvernare alături de PRM este mai de dorit decât să facem parte din opoziţie”, a explicat Kelemen Hunor.

Acesta a adăugat că toţi colegii săi sunt liberi să negocieze trecerea la unul din partidele care sunt acum la guvernare: „Aş fi absurd să le cer să renunţe la politică după ce desfiinţez partidul. Nu, ei trebuie să fie la guvernare din partea oricărui partid, unde să-şi reprezinte interesele personale şi, dacă mai e loc, interesele maghiarilor”.

Scris de Calin
3 mai 2012 05:05

Alte articole

Vezi mai mult