UE: alimentele româneşti nu sunt gustoase din cauză că au prea mult TVA

Guvernul Boc e criticat din nou de la Bruxelles! Alimentele româneşti conţin prea mult TVA, spun oficialii Uniunii Europene, ceea ce le afectează gustul natural. „Fructele şi legumele din ţara dumneavoastră”, spune un expert european în alimentaţie, „conţin 24 % TVA. În condiţiile în care pepenii sau castraveţii au oricum 80% apă, vă daţi seama că nu mai e loc şi pentru aromă sau gust, practic tot ce simţi când le mănânci e TVA-ul”.

Oficialii europeni spun că guvernul ar trebui să reducă TVA-ul din alimentele produse la noi, fiindcă altminteri acestea nu vor fi niciodată competitive la export. Expertul UE citat explică de ce mâncarea produsă în ţara noastră nu are succes peste hotare: „Alţii pun glutamat, E-uri, intensificatori de aromă în mâncare ca să aibă gust mai bun. Voi, românii, puneţi doar TVA. Ce-i drept, nu vă zgârciţi la TVA, ceea ce e pe undeva bine, e un semnal pozitiv pentru consumator.”

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de TNR
27 octombrie 2011 12:10

Alte articole

Vezi mai mult