UE: Fondurile europene vor fi redenumite “şpăgi babane”, ca să le poată absorbi şi România

Rata execrabilă de absorbţie a fondurilor europene în România se datorează unei probleme de terminologie, a conchis Parlamentul European în şedinţa de astăzi. Pentru a ajuta ţara noastră să valorifice banii de la Uniune, expresia “fonduri europene” va fi schimbată pe viitor cu “şpăgi babane”, o formulare mult mai familiară politicienilor şi întreprinzătorilor români.

“Sondajele noastre arată că peste 90% dintre români sunt derutaţi de termenul ‘fonduri nerambursabile europene’. Se tem de construcţii savante, n-au auzit în viaţa lor aceşti termeni”, spune europarlamentarul finlandez Iso Mulkku. “Dacă folosim expresii mai puţin riguroase, precum ‘şpăgi babane’ sau ‘ciubucuri nesimţite’, românii înţeleg perfect despre ce e vorba şi sunt chiar foarte bucuroşi să primească banii europeni şi să-i folosească în mod constructiv.”

“Odată rescrisă documentaţia oficială, cu includerea noilor termeni, rata de absorbţie s-ar putea tripla”, adaugă un specialist român. “Eu însumi mă gândesc să depun o cerere pentru şpăgi babane şi ciubucuri nesimţite ca să-mi fac o pensiune pe valea Prahovei şi o fermă ecologică.”

Articolele TNR merg cel mai bine c-o bere TNR alături. Comand-o, c-avem livrare gratuită în toată țara.

Scris de Vasile
11 noiembrie 2013 13:11

Alte articole

Vezi mai mult