UE i-a plătit Codruţei Kovesi 200 milioane Euro, pentru colectarea selectivă a deşeurilor

Cine spune că România nu ia bani din fonduri europene nu știe ce vorbește. Chiar în această dimineață Comisia Europeană a aprobat deblocarea a 200 de milioane de euro, fonduri nerambursabile, pe componenta „Deșeuri și Colectare Selectivă”, Axa Prioritară 4, proiecte de mediu. 

„În ultimii cinci ani nu doar că românii strâng tot mai mult gunoi, au început să-l strângă și selectiv, pe categorii. Un gunoi ca Tăriceanu, sulfuros, nu poate fi pus în același container ca un gunoi ca Ponta, pentru că Ponta încă nu este biodegradabil și încă vor mai muri multe specii de animale, plante și săraci din cauza lui”, a explicat un expert în deșeuri de la Uniunea Europeană.

România nu poate însă, deocamdată, să recupereze distanța care o desparte de restul Europei în materie de gunoaie. „Trebuie să fim sinceri, românii produc foarte mult gunoi, sunt niște fani ai gunoiului. Problema nu e că-l produc, problema e că-l votează și-l trimit în Parlament, unde găsește un teren propice și mustește în continuare”.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

6 septembrie 2016 14:27
Citește mai mult despre: deseuri kovesi Ponta

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult