Umiliţi la ei acasă! Milioane de teleormăneni acuză că n-au putut vota de mai mult de 3 ori

Nici bine nu s-a încheiat agitaţia iniţială a numărării voturilor că au şi apărut primele acuze privind incorectitudinea desfăşurării alegerilor. Cei mai vehemenţi nu sunt, aşa cum s-ar crede, votanţii din diaspora, ci milioane de locuitori, în viaţă sau defuncţi, ai judeţului Teleorman.

Ei se plâng că, deşi s-au trezit sau deshumat în zori şi s-au îmbarcat conştiincioşi în autocarele puse la dispoziţie de stăpân, nu au ajuns să voteze decât cel mult de câte 3 ori fiecare. Cauza o reprezintă cozile uriaşe formate la secţii, în mai multe judeţe în care teleormănenii erau programaţi să voteze, mulţi dintre ei având rezervare făcută chiar şi cu jumătate de an înainte.

„Am stat peste 4 ore la coada din Mehedinţi, încă 3 şi ceva la una din Dolj şi, pe seară, abia-abia am ajuns la Vâlcea. Încă eu am fost norocos, c-am apucat să intru-n secţie şi-am pus ştampila a treia oară, da’ ăia care-au rămas ca proştii la coadă când s-a-nchisără secţiile, ăia ce vină are să nu-şi poată exercita dreptul lor la vot multiplu?!”, spune cu obidă un teleormănean, victimă a proastei organizări a turismului electoral.

Cel mai în vârstă locuitor al judeţului şi recordmen absolut pe regiune, cu peste 150 de prezenţe la cele aproape 8 tururi de scrutin la care a participat, rememorează şi el cu groază coşmarul electoral trăit ieri: „Sunt om bătrân, da’ vă spui sincer, aşa batjocură n-am apucat. Ne-au ţinut în picioare la coadă, ore-ntregi, în frig, abia de-am mâncat două pungi de făină şi-am băut o juma’ de litră de ulei, o zi întreagă! Păi e posibil aşa ceva, pentru asta am murit eu acu’ doi ani jumate?!”
Times
New Roman e pe micile ecrane, în fiecare duminică, de la ora 19:00, pe
Prima TV! Dacă ai ratat ediția specială de duminică, dedicată
alegerilor, urmăreşte-o acum în secţiunea Times New Roman TV.

Scris de Harald
17 noiembrie 2014 16:11

Alte articole

Vezi mai mult