Un afgan şomer a încercat să se sinucidă într-o piaţă aglomerată din Kabul

Talibanul tocmai îşi pierduse locul de muncă şi era disperat, deoarece nu mai avea bani să-şi plătească ratele, iar banca îi putea lua caprele în orice moment. El a ales să-şi pună capăt zilelor detonându-se într-o piaţă aglomerată din Kabul, la o oră de vârf, ca să nu ajungă o povară pentru familie.

Timp de două ore, pompierii şi medicii au încercat să-l convingă să renunţe la sinucidere, dar degeaba. La un moment dat a venit şi soţia afganului, care l-a rugat să-şi dea explozibilul jos şi să se întoarcă acasă. Se pare că femeia era puţin geloasă pe cele 72 de virgine, dar n-a lăsat să se vadă.

În cele din urmă, afganul a renunţat la centura cu explozibil după ce primarul din Kabul a promis că-l angajează ca gardian public. Mâine, bărbatul urmează să se prezinte la noul loc de muncă. El nu mai are deocamdată gânduri sinucigaşe, dar dacă se deprimă iar şi descoperă că viaţa nu are sens, s-ar putea să urce într-un avion american de linie, să-l deturneze şi să-şi pună capăt zilelor.

Conform ONU, cele mai mulţi fundamentalişti islamici recurg la sinucidere din cauza decepţiilor amoroase, a lipsei unui loc de munca şi a neînţelegerilor cu familia. Talibanii aleg să se sinucidă şi în speranţa unei vieţi mai bune, dar imediat ce mor descoperă că nici în Rai nu umblă câini cu covrigi în coadă.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
19 mai 2011 16:05

Alte articole

Vezi mai mult