Un caracalean acuză: „Am făcut clasa I de 12 ori, nu înţeleg de ce nu primesc diplomă de absolvent!”

Multe feţe abătute în Caracal odată cu reînceperea anului şcolar. Printre ei, elevi care, deşi au făcut deja de 12 ori clasa I, sunt obligaţi să continue şcoala. „În loc să fiu absolvent de liceu, eu fac acum pentru a 13-a oară clasa I. E strigător la cer!”, acuză Tomel Băeţica, unul dintre elevii care se consideră discriminaţi.

„Mai sunt şi alţii în situaţia mea”, a continuat Tomel, „care fac clasa I şi în acest an şcolar, deşi au făcut-o deja de cîteva ori. Ceva e suspect la actualul sistem de învăţământ. Chiar sunt curios dacă şi în alte localităţi elevii sunt obligaţi să facă clasa I de mai mult de 12 ori. Asta dacă există şi alte localităţi în afară de Caracal în România, evident.”

Oarecum surprinzător, bătrânii urbei spun că nu înţeleg iritarea tinerilor caracaleni care repetă la nesfârşit clasa I. „Aşa a fost şi pe vremea noastră, taică, am făcut clasa I până ne-am plictisit. Plus că nu e bine să treci în clasa a II-a, umblă vorba că se schimbă toate manualele şi practic o iei de zero”, spune Cătălin B., unul dintre cei mai în etate caracaleni.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Calin
16 septembrie 2013 03:09

Alte articole

Vezi mai mult