Un elev care a promovat Bac-ul a fost confundat cu Stephen Hawking

Unul dintre elevii care a luat Bac-ul spune că abia mai face faţă celebrităţii. Imediat ce s-a aflat că a promovat examenul, lumea a început să-l oprească pe stradă şi să-i ceară autograf, ca unei veritabile vedete. „S-a ajuns până într-acolo încât oamenii mă opresc pe stradă şi îmi spun «Ai luat Bacul? Wow, ce onoare să vă cunosc, domnule Stephen Hawking»”, ni s-a confesat tânărul.

Mai mult, acesta spune că oamenii îi cer acum detalii despre indicele suplimentar care să distingă între vectorii bazei ortonormate în spațiul Hilbert în mecanica cuantică sau să rezolve problema solipsismului în fenomenologia husserliană. „Pentru un elev care a luat Bacul cu 7,35, aşteptările îmi par puţin exagerate”, este de părere proaspătul absolvent de liceu.

Tânărul se gândeşte acum cu spaimă la ce i se va întâmpla dacă va intra la facultate. „Probabil o să plec din ţară, n-am nici un motiv să mai rămân. Mai ales că fac parte din minoritatea elevilor care au luat Bacalaureatul, o minoritate pe cale de dispariţie, chiar nu văd de ce aş mai rămâne”, ne-a spus acesta.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Calin
11 iulie 2012 06:07

Alte articole

Vezi mai mult