Deși MApN nu a avut încă o poziție oficială pentru sprijinul pe care armata l-a dat minerilor în 1990 la bătut civili, generalii mai bătrâni au început să iasă în față și să recunoască ce s-a întâmplat cu adevărat în acei ani tulburi de imediat după revoluție. Este și cazul generalului (r) Dobre Constantinescu, unul din capii armatei în perioada '90 care a făcut o serie de dezvăluiri. 

general-rus.jpg

„Am fost total nepregătiți pentru venirea minerilor. Noi eram armata română, tot ce făcusem până atunci e să împușcăm civili pe stradă în 89, să furăm din porțiile militarilor și să omorâm tineri în timpul serviciului militar obligatoriu. Dar cu ăștia era simplu, cu minerii mai greu. Când a intrat unul în birou cu o bâtă ne-am căcat pe noi de frică, am sărit imediat să-l ajutăm și pe el și pe ceilalți ortaci”, a declarat g-ralul Dobre.

Acesta spune că în acele vremuri, spre deosebire de acum, armata română era sluga credincioasă a FSN-ului. „După ce i-am făcut pe plac domnului Ion Iliescu și am avut grijă de mineri, unul dintre noi s-a dus și la el acasă și i-a supt-o înainte de culcare, să poată să doarmă liniștit”, povestește militarul român. 

beretnr4bnnrmic.png

TNR este o bere naturală, fără cipuri de la Bill Gates și e făcută în România, că la fabrica de bere a ocultei mondiale nu mai era loc. Umple-ți frigiderul acum: bereatnr.ro/shop!

*Livrare rapidă în București, Ilfov, Cluj, Iași și Constanța.
Scris de Eftimie | Wednesday, 13.09.2017 16:59 Politic

National Cinematografic