Un general rupe tăcerea: Normal că le-am dat minerilor haine şi mâncare în ‘90, altfel ne băteau de ne căcam pe noi

Deși MApN nu a avut încă o poziție oficială pentru sprijinul pe care armata l-a dat minerilor în 1990 la bătut civili, generalii mai bătrâni au început să iasă în față și să recunoască ce s-a întâmplat cu adevărat în acei ani tulburi de imediat după revoluție. Este și cazul generalului (r) Dobre Constantinescu, unul din capii armatei în perioada ’90 care a făcut o serie de dezvăluiri. 

„Am fost total nepregătiți pentru venirea minerilor. Noi eram armata română, tot ce făcusem până atunci e să împușcăm civili pe stradă în 89, să furăm din porțiile militarilor și să omorâm tineri în timpul serviciului militar obligatoriu. Dar cu ăștia era simplu, cu minerii mai greu. Când a intrat unul în birou cu o bâtă ne-am căcat pe noi de frică, am sărit imediat să-l ajutăm și pe el și pe ceilalți ortaci”, a declarat g-ralul Dobre.

Acesta spune că în acele vremuri, spre deosebire de acum, armata română era sluga credincioasă a FSN-ului. „După ce i-am făcut pe plac domnului Ion Iliescu și am avut grijă de mineri, unul dintre noi s-a dus și la el acasă și i-a supt-o înainte de culcare, să poată să doarmă liniștit”, povestește militarul român. 

13 septembrie 2017 14:59
Citește mai mult despre: armata mineri

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult