Un imigrant sirian a călătorit cu un tren CFR și s-a întors în timp, înaintea războiului

Criza refugiaților ar putea lua sfârșit mai repede decât se așteptau cu toții, și totul datorită înapoierii tehnologice a României. Călătorind cu un tren CFR, un refugiat sirian a reușit performanța de a se întoarce în timp cu șase ani, adică înaintea începerii războiului civil din Siria.

„Nu am mai văzut în viața mea tren care să meargă atât de încet”, spune Decebal al-Quwatli, din 2009. „Și trenurile noastre din Siria merg încet, că merg pe cărbuni, sau împinse de călători, dar nu sunt ca în România, în sensul că ajung, în cele din urmă, la destinație. Am luat trenul de la Constanța la București și mergea atât de încet, încât la un moment dat am început să ne întoarcem spre Constanța. Din fericire, nu doar distanța a început să se micșoreze, ci și timpul, astfel că ne-am întors în timp cu șase ani”, a mai adăugat acesta.

Nu toți sirienii au fost mulțumiți de întoarcerea în timp. Cei care au luat trenul pe distanțe mai lungi, gen București-Arad, s-au întors în timp cu aproape 100 de ani, nimerind în timpul războiului franco-sirian din anii ’20.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Luchian
5 septembrie 2015 02:09
Citește mai mult despre: cfr imigranti refugiati Siria tren

Alte articole

Vezi mai mult