Un mare lingvist dă de pământ cu limba română: ”Are prea puține jigniri pentru câte merită Șerban Nicolae”

Deși românii se mândresc cu capacitatea lor de a jigni în nenumărate moduri pe absolut oricine, se pare că limba română e mai degrabă săracă când vine vorba de jignit un specimen ca pesedistul Șerban Nicolae. Un mare lingvist spune că, atunci când vine vorba de jignirea lui Șerban Nicolae, în limba română efectiv nu există suficiente cuvinte pentru asta.

”Când te uiți la fața lui, la ce scoate pe gură și pe urmă mai și afli că e liderul senatorilor PSD, dar și președintele comisiei juridice din Senat, urmarea firească ar fi un tăvălug de jigniri la adresa lui. Din păcate, limba română își arată limitele și după 2-3 minute te trezești că ai epuizat toate jignirile existente. E mult prea puțin pentru cât merită jignit Șerban Nicolae. Ăsta trebuie jignit cu orele, nu doar câteva minute”, spune marele lingvist Decebal de Saussure.

Deși într-o țară cu adevărat europeană o astfel de precaritate lingvistică ar putea fi ușor rezolvată, prin proferarea de jigniri în engleză, franceză sau germană, în cazul lui Șerban Nicolae o astfel de abordare n-ar funcționa. ”Cred că e suficient să te uiți la fața lui ca să înțelegi că ăsta nu înțelege limbi străine. Poate doar dacă-l înjuri în țigănește”, apreciază reputatul lingvist.


Almanahul_TimesNewRoman-coperta.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra doar de pe eMAG.

Scris de Calin
14 februarie 2017 12:02

Alte articole

Vezi mai mult