Zi neagră pentru unul din miniştrii propuşi de Mihai Tudose pentru formarea noului Guvern. Ghinionistul a primit la comisie subiectul “Caracterizaţi un personaj din romanul Moromeţii de Marin Preda” şi era cât pe ce să fie respins. Ministrul a declarat că e trist că se dă tot din Moromeţii, dar putea fi şi mai grav: “Dacă îmi pica din Hortensia Papadat Bengescu îmi băgam p*la în el de Guvern”, a spus ministrul audiat.morometii_la_audieri.jpg

Ministrul a reuşit totuşi să ia un 5, caracterizând salcâmul tăiat de Moromete: “Era un copac mare, din specia salcâm. Locuia în spatele casei familiei Moromete. A fost tăiat de Ilie Moromete şi vândut lui Bălosu, în scopul valorificării masei lemnoase în construcţii Era apreciat de copiii din sat, care se dădeau cu sania pe lângă el”, a scris ministrul pe foaia dată comisiei.

Unul din membrii comisiei susţine că e importat ca miniştrii să cunoască literatura română şi că e irelevant dacă un ministru e un bun manager, sau dacă se pricepe la domeniul lui.

“Important e să ştie ce se discuta în poiana lui Iocan, sau metode de construcţie a unui personaj la Rebreanu. E de bun simţ. Ministrul a cam bâjbâit subiectul. A încercat să se inspire, dar i-am luat telefonul mobil. Putea să mai tragă un subiect, dar a zis că nu se riscă să tragă romanul interbelic”, spune Hortensiu G, membru al comisiei parlamentare.


Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman - 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Ionut | Thursday, 29.06.2017 13:34 Politic

National Cinematografic