Un protestatar uitat în Piaţa Universităţii a aflat abia azi că a picat guvernul Boc

Întâmplare insolită în Piaţa Universităţii! După aproape 5 luni de proteste împotriva guvernului Boc, un tânăr manifestant a aflat azi că de fapt acesta nu mai e la putere de mult timp, doar că pe el nu l-a informat nimeni. „Am rămas izolat aici, rupt de lume, printre hipsteri şi studenţi, normal că nu am avut cum să aflu că nici măcar nu mai e PDL la putere”, explică manifestantul. „Noroc că mi-a atras atenţia un bătrânel, altfel mai protestam vreo 20 de ani”.

Tânărul spune că, la fel ca toţi colegii lui de generaţie, este extrem de preocupat de politică, de aceea şi scapă din vedere detalii minore cum ar fi cine e prim-ministru în momentul respectiv. „Asta nu înseamnă că nu sunt foarte supărat că am manifestat absolut degeaba pentru demisia guvernului Boc, când cu siguranţă existau probleme mult mai stringente pentru care aş fi putut protesta, de pildă caii sălbatici de la Letea sau explotarea prin fracturare. Nu mai zic de ACTA, a trecut pe lângă mine şi nici n-am apucat să protestez împotriva ei. Păi câte ocazii de genul ăsta mai am eu în viaţă?”

„De vină sunt colegii mei de proteste”, zice, înciudat, tânărul, „care m-au uitat singur în Piaţa Universităţii şi au plecat să protesteze la altceva, probabil la Roşia Montană sau la Vama Veche. Dacă tot sunt aici, cred că voi iniţia un protest împotriva lor”.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
4 iunie 2012 05:06

Alte articole

Vezi mai mult